Oncoreflex

Oncoreflex – VoetreflexPlus massage bij kanker
Een steun in de rug in een zware periode


Oncoreflex® is een specialisatie binnen de voetreflextherapie. Naast mijn beroepsopleiding tot voetreflextherapeut heb ik eind december 2018 de Master Training Oncoreflex® afgerond en ben ik gespecialiseerd in het masseren van mensen met kanker.

Voetreflexmassage staat bekend om de ontspannende en heilzame werking bij tal van klachten. Ook bij kanker is voetreflexmassage een goede keus. Oncoreflex® is voetreflexmassage speciaal voor mensen die kanker hebben of hebben gehad. Elke massage wordt steeds opnieuw op uw specifieke klachten, wensen en conditie afgestemd.

Oncoreflex® voetreflexmassage wordt uitgevoerd op voeten en onderbenen.
De massages verhogen de kwaliteit van leven waardoor je je evenwichtiger, zowel geestelijk als fysiek voelt. De massages helpen de bijwerkingen voor, tijdens en na de reguliere behandelingen van chemokuren, bestralingen en/of operaties te verminderen. Je kunt hierbij denken aan klachten zoals vermoeidheid, misselijkheid, hoofdpijn, neuropathie (zenuwpijn) en slapeloosheid.  

Oncoreflex®  massages worden gegeven vanuit een liefdevolle houding, waarin ook ruimte wordt geboden aan het verwerken van alle gevoelens en emoties die gepaard gaan met de diagnose en het verloop van de ziekte.


De 4 fasen bij OncoReflex®


De reguliere behandelfase:
De diagnose kanker is gesteld. Het reguliere behandelplan is gemaakt en al snel volgt er een operatie, bestraling en/of chemotherapie.
De Oncoreflex® massages zijn erop gericht om de bijwerkingen van de reguliere medische handelingen te verlichten. 


De herstelfase:
De reguliere medische behandelingen zijn achter de rug.
De Oncoreflex® massages zijn er nu op gericht om het herstel te bevorderen en het immuunsysteem te versterken.


De palliatieve fase:
De ziekte is niet meer te genezen.
De Oncoreflex®  massages zijn er in deze fase opgericht om de kwaliteit van leven te behouden.


Terminale fase:
Het levenseinde nadert en de behandeling gaat over in het proces van stervensbegeleiding. Stervensbegeleiding is iemand liefdevol begeleiden om afscheid te nemen van het aardse leven. Soms spelen er nog onuitgesproken dingen. Soms kunnen mensen hun eigen emoties niet kwijt, omdat ze sterk willen/moeten blijven voor de geliefden die achterblijven.


Vanuit een liefdevolle houding, waarin ruimte is voor alle gevoelens en emoties, helpt Oncoreflex® massage om dichterbij je gevoelens te komen en aanwezig te zijn in het verdriet, de pijn of boosheid, zodat je uiteindelijk je innerlijke rust vindt.


Verwijzing en vergoeding:                                                                                                            

U heeft geen verwijzing nodig van een (huis)arts. Het is wel verstandig om de behandeling met uw behandelende specialist te bespreken. Sommige zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen. Om zeker te weten dat dit ook voor u geldt adviseer ik u vooraf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar en te vragen of voetreflex soms ook reflexmassage genoemd door u verzekering wordt vergoed.

 

 

Netwerk voor OncoReflex® Therapeuten & Verwijsgids

Mijn bedrijf  is aangesloten bij het Netwerk voor OncoReflex Therapeuten en staat ook vermeld in de verwijsgids van IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland). Deze verwijsgids helpt je bij het vinden van informatie rondom kanker en ondersteunende behandelingen en begeleiding bij kanker. 

 

 

Bewezen resultaat
Uit een studie van de Michigan State University is gebleken dat mensen met kanker die voetreflexmassages kregen na enkele weken duidelijk lichamelijk verbeteringen hadden. Ze waren minder kortademig en konden gemakkelijker hun dagelijkse taken uitvoeren zoals aankleden, naar de winkel gaan en trap lopen.

Bron: Oncol Nurs Forum, 2012 nov 1; 39(6):568-77

Klik op een van de logo's hieronder en u wordt direct naar de betreffende website geleid.

klik op bovenstaand document om het verslag te lezen over de behandeling van patienten met borstkaker in  het Amphia ziekenhuis te Breda

Voor vragen over Oncoreflexologie en vrijblijvend advies kunt u altijd contact met mij opnemen!