Energetische massages

Wat zijn energetische massages?


Alle cellen in het lichaam hebben een elektromagnetisch veld en hebben een eigen trillingfrequentie. Het lichaam bestaat niet alleen uit organen en weefsels maar ook uit een energetisch component. Deze massage wordt met een zachte, lichte druk gegeven. Bij een energetische massage wordt de energie overgebracht via de handen of de vingertoppen of duimtop. Je masseert de acupunctuurpunten die op de meridianen liggen.


Energetische massages zijn gericht op het vrijmaken van (levens)energie. Het is afkomstig uit de oosterse landen. Het is belangrijk om te weten dat energie uit twee tegenpolen bestaat en die niet zonder elkaar kunnen. Oosterse filosofen geven dit aan met hun symbool voor YIN en YANG. De kleur van YIN is zwart en van YANG is wit. Het zijn twee stadia van een cyclische beweging, waarbij het ene constant in het ander verandert. Ze zijn tegengesteld , zijn onderling afhankelijk, ze beïnvloeden elkaar en ze gaan in elkaar over. Als het lichaam in balans is zijn de YIN en de YANG in evenwicht.


Deze massage werkt rustgevend omdat het zenuwstelsel reageert op energie. De bedoeling van deze massage  om de energie te voelen en weer te laten stromen. Je opent de energiekanalen in het lichaam en voert geblokkeerde energie af. Het is het beste voor je lichaam als je veel energie hebt die vrij door je lichaam kan  stromen. Als je tijdens de massage vrije doorstroming en volledige ontspanning bereikt, noemt men dat homeostase. Lichaam en geest zijn in evenwicht. Enkele energetische massages zijn: