Polariteitmassage

Polariteitmassage


De polariteitmassage is een energetische massage tussen de verschillende polen van het lichaam, wat er voor zorgt dat de relatie tussen geest, emotie en lichaam wordt hersteld.


Het is een massagevorm die fysieke en energetische met elkaar verbindt. Het doel is om de doorstroming van levensenergie te stimuleren. Door de massage wordt de energiestroom tussen de polen weer op gang gebracht, wat de weg vrij maakt om, via emoties, bewust te worden van de achterliggende gedachten. De doorstroming van energie wordt geblokkeerd door: een teveel of te weinig aan spanning in huid,- spier,- orgaanweefsel of in de gewrichten. Een blokkade houd in dat energie,de levenskracht, niet kan doorstromen. Er ontstaat een ophoping van deze energie waardoor elders in het lichaam een tekort ontstaat. De oorsprong van een blokkade zit vaak in belemmerde gedachten maar uit zich voornamelijk in lichamelijke of emotionele pijn. Doordat de therapeute haar handen op verschillende reflexpunten van het lichaam legt, deze met elkaar verbindt en masseert, kan de energie via energiebanen weer vrijelijk gaan stromen.


Op het moment dat je geblokkeerde energie vrij begint te stromen kan dat emoties losmaken. In de Polariteittherapie werk je aan het bewust worden van gedachten en gevoelens die het stromen van je essentiële energie blokkeren of juist ondersteunen. De Polariteitmassage gaat er van uit dat je als mens op verschillende niveaus functioneert, fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Een klacht is een uiting van een disbalans op meerdere niveaus.